Wat is Healing?

In feite een heel moeilijke vraag waar er eigenlijk geen gepast antwoord voor handen is.
Healing bestaat in tal van vormen en bewegingen. Sterker nog, healing bestaat niet alleen op zichzelf, maar healing ontstaat!
Healing ontstaat tijdens een goed gesprek met iemand, tijdens een wandeling op het strand, tijdens een uurtje werken in de tuin, tijdens het schilderen vanuit je gevoel, …allemaal andere vormen met allemaal hetzelfde doel: het leven vanuit je hart.

Ik zie healing als een manier om mensen dichter bij zichzelf te brengen. Contact te maken met wie je bent, met wie je wilt zijn. Je talenten leren ontdekken en deze stap voor stap in de realiteit te gaan neerzetten.

Hoe werkt Healing?

Via healingstechnieken wordt er met energie gewerkt in het lichaam. Let wel, het lichaam zelf bepaalt wanneer je wat en waar nodig hebt met respect voor jouw ritme en jouw ervaringen.
Mijn taak als healer is een kanaal vormen, zodat de energie die je lichaam, je ziel nodig heeft, kan gaan stromen. Zo kan er beweging in het lichaam komen die voor evenwicht kan zorgen. Via dit evenwicht kun je tot inzichten komen en naar deze inzichten handelen om zo dichter bij jezelf te geraken, dichter bij wie je wilt zijn.

Healing is ook intens ervaren wat je ziel je wenst duidelijk te maken.
Healing, daar zorg je uiteindelijk zelf voor, je laat toe, je ontvangt, je krijgt inzichten en je gaat ermee aan de slag, je gebruikt het in je dagelijks leven. Zo kan healing zich manifesteren.

 

Geraak je door healing in hogere sferen?

Neen, helemaal niet! Healing betekent voor mij: in contact te komen met jezelf, je intense verlangens. Met behulp van de aarde, de kosmos en spirit bepaalt het lichaam, bepaalt je ziel, welke energie we kunnen kanaliseren, welke energie we nodig hebben om onze diepste verlangens hier op aarde, in ‘het nu’ te gaan neerzetten. We leren welke stappen we kunnen zetten om deze verlangens concreet te maken, want daarover gaat het. We leven hier en nu op deze aarde en wensen ons gelukkig te voelen, in ons werk, in onze vrije tijd, in relatie met andere personen (partner, familie, vrienden, collega’s). En niet in één of andere sfeer of fantasiewereld ver weg van onze aarde, ver weg van het hier en nu!

Bestaat het lichaam enkel uit het fysieke waarneembare?

Neen, ons lichaam bestaat eigenlijk uit vier lichamen. Net zoals we ons fysiek lichaam hebben, beschikken we ook over een emotioneel lichaam, een mentaal lichaam en een energetisch lichaam.

Wat doet healing juist?

Healing heeft een invloed op de vier lichamen: het mentale, het fysieke, het energetische en het emotionele lichaam. We brengen heel veel tijd door in ons mentale en fysieke lijf waardoor ons energetisch en emotioneel lichaam vaak uit balans geraken. Healing helpt om het evenwicht te herstellen tussen deze vier lichamen zodat we beter in contact komen met onszelf, geaard en gefocust. Zaken die we niet langer nodig hebben en die een ballast vormen kunnen op een diep niveau losgelaten worden zodat onze lichamen de ruimte hebben om te ontvangen, om verder te groeien, te leren, bewuster te worden.